Startpakket

Een egel die vanaf ons verhuisd, krijgt altijd een leuk startpakketje mee. Het is geen groot pakket, maar genoeg om de eerste dagen mee door te komen. Op deze pagina laten we zien wat je mee krijgt bij een egeltje.

Een egel die bij ons geboren is, krijgt een stamboom mee. Dit is een overzicht van de ouders, grootouders en overgrootouders van het door jouw gekochte egeltje. Egels uit de opvang krijgen dit papiertje natuurlijk niet mee, want hun achtergrond is vaak niet bekend.

Verkoopcontract

In het verkoopcontract staan de rechten en plichten van zowel de verkoper als de koper. Het contract is dus niet alleen in ons eigen belang, maar ook in die van jouw. Je weet namelijk gelijk waar je aan toe bent als de egel onverwachts ziek wordt. Opvangers krijgen een aangepast verkoopcontract, omdat bij hen vaak dieper liggende gezondheidsproblemen voorkomen waar wij geen zicht op hebben. Pensioensdieren krijgen nóg een ander contract, omdat zij vaak op oudere leeftijd verhuizen. We houden van een open beleid, dus laten we graag vooraf de contracten zien. De contracten zijn gebaseerd op de Wet Dieren, lees hem dus goed door!

Verkoopcontract >

Verkoopcontract voor opvangers >

Verkoopcontract pensioendieren >

Verkoopcontract 2e eigenaar >

Caresheet

In de caresheet staat de zelfde informatie als hier op de website over de verzorging van Witbuikegels. Maar soms kan het handig zijn de informatie gewoon op papier te hebben. Daarom geven we de caresheet ook mee bij het ophalen van een egeltje en is hij hieronder te downloaden.

De caresheet >

Omdat ieder zijn eigen keuzes maakt in het voer dat gegeven wordt aan de egel, geven we altijd een beetje voer mee voor de eerste dagen. Met dit voer kun je de egel laten wennen aan het voer van jouw keuze.

Ook krijgt iedere reserveerder een sample van Back2Nature mee. Dit is een bodembedekking van gerecycled papier, dat vocht goed opneemt en geurtjes voorkomt. Je kunt het gebruiken als bodembedekking of als toiletvulling.

Slaapzakje van Dier & Fleece

Om het wennen in hun nieuwe huisje wat makkelijker te maken, krijgt elk egeltje een slaapzakje mee die gemaakt is door Dier & Fleece. Deze mensen hebben bij ons een egeltje gekocht (Rochas uit nest R1) en vinden het erg leuk om nieuwe spulletjes te maken voor hun egeltje. Ze maken ze inmiddels ook voor anderen en willen graag slaapzakjes sponseren aan de egeltjes die naar een nieuw huisje gaan.