Reserveren

Als je een egeltje wilt reserveren, is het wel makkelijk om te weten waar je allemaal aan moet denken en hoe dat bij ons werkt. Hieronder vindt je een overzichtje van de prijzen en wat je allemaal kunt verwachten en aan moet denken bij het reserveren 🙂

Voor de liefhebber

Als je een egel als huisdier reserveert, wil je natuurlijk alles goed voor elkaar hebben. Je kunt via de nestpagina bekijken welke egeltjes nog niet gereserveerd zijn. Via de contactpagina kun je dan contact opnemen over de reservering. Meestal vragen we je dan om een vragenlijstje in te vullen, zodat we zeker weten dat je goed bent ingelezen. Maar waar moet je verder nog rekening mee houden? Dit geldt ook wanneer je op de wachtlijst gezet wilt worden. Al kun je dan een verblijf in tussentijd altijd nog doen natuurlijk! 🙂

  • Staat het verblijf klaar? We zien graag een foto om nog wat extra advies te kunnen geven.
  • Wil je een mannetje of een vrouwtje? Qua karakter en verzorging is er geen verschil, maar soms heb je gewoon makkelijk een klik met een man of vrouw.
  • Heb je een voorkeur qua kleur? Zoals met elke diersoort heb je soms een betere klik met een donkerdere egel of juist een lichte, of misschien wel één met rode ogen?

Na het plaatsen op de wachtlijst, zullen we contact opnemen wanneer er een egeltje vrij komt met jouw voorkeuren. We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden! Als je eenmaal een egeltje hebt gereserveerd, dan zullen we om je persoonlijke gegevens vragen. Dit is puur voor de registratie in ons stamboomsysteem, zodat we bij mogelijke problemen contact kunnen opnemen. Het wordt niet gedeeld met derden. De gegevens komen ook in je verkoopcontract, die te vinden op de pagina over het startpakket. Bij het ophalen van een egeltje is het verstandig een goede, steivge vervoersbox mee te nemen. Deze kun je gelijk bewaren voor eventuele bezoekjes naar een dierenarts, een weekendje weg oid. Bij koud weer is een heatpad aan te bevelen, dan krijgen ze het niet zo snel koud 🙂

 Voor de fokker

Als je als fokker een egel bij ons reserveert, heb je meerdere opties. Meestal kom je op de wachtlijst met voorrang op de liefhebbers, zodat je meestal 1e of 2e keuze uit een nest hebt. Maar je kunt ook vragen om voor een specifiek nest op de lijst te staan.

Voor een dekking door één van onze mannen hebben we wel een aantal eisen. Omwille van hun gezondheid vragen we om de dieren eerst te laten checken door de dierenarts en een verklaring van gezondheid mee te nemen. De vrouw zal dan bij ons moeten worden gebracht om 2 weken bij de man te blijven en gedekt te worden. Dit is omdat een koppeling andersom vaak niet succesvol is, de man is dan véél te afgeleid door de nieuwe omgeving en houdt zich niet bezig met de vrouw. Een dekking kost €50 of een kleintje uit het nest. Wanneer een eerste dekking niet succesvol is, mag er altijd een gratis tweede dekking plaatsvinden.

Daarnaast hebben we nog iets leuks voor de fokkers die gebruik maken van Zooeasy om hun stambomen bij te houden: het egeltje dat door jou gereserveerd is, krijgt een digitaal stamboom die direct geïmporteerd kan worden in Zooeasy. Zo hoef je een stamboom van meer dan 5 generaties niet meer met de hand in te voeren! Op een papieren stamboom staan namelijk enkel het kleine egeltje, de ouders, grootouders en overgrootouders. Je kunt dus véél meer informatie krijgen over de volledige lijn achter het egeltje. De standalone versie van Zooeasy kost éénmalig €50 en voor elke extra diersoort éénmalig €25. Maar het importeren werkt ook met de online versie van Zooeasy. Hieronder staat een banner die naar hun website leidt.

Prijzen

Let op: Bij het reserveren van een kleintje voordat hij of zij mag verhuizen, vragen wij een aanbetaling van €50. Dit bedrag wordt van het totaalbedrag af gerekend en is niet terug te vragen bij een annulering. Bedenk dus goed of u écht geïnteresseerd bent!

Reguliere kleuren
€125

Dit zijn alle nesten, met uitzondering van de egels met de variaties Snowflake, White en Double-White.

Snowflake
€125

Deze prijs geldt enkel voor dieren met deze kleurslag. De hogere prijs wordt voor het reserveren altijd benoemd.

White
€150

Deze prijs geldt enkel voor dieren met deze kleurslag. De hogere prijs wordt voor het reserveren altijd benoemd.

Double-White
€175

Deze prijs geldt enkel voor dieren met deze kleurslag. De hogere prijs wordt voor het reserveren altijd benoemd.