Leesmateriaal

Er zijn nog niet zo veel boeken over Witbuikegels en de meeste zijn alleen beschikbaar in het Engels. Wij zijn daarom hard aan het werk om daar verandering in te brengen en meer Nederlandstalige informatie beschikbaar te maken. Zeker sinds de Witbuikegel op de Positieflijst staat, krijgen we steeds meer vraag naar goede informatie. Op deze pagina komen daarom de beschikbare Nederlandstalige boeken over de soort.


voorkant

ISBN                          9789402154894
NUR                           431 – Huisdieren

Uitvoering                 Hardcover
Uitgever                     Brave New Books

Prijs                            €32,99
Gepubliceerd op         21 oktober 2016

Inzien                         Klik hier
Bestellen                     Klik hier

De Witbuikegel (Atelerix albiventris) wordt sinds medio 2000 als huisdier in Nederland gehouden en is sindsdien flink in populariteit gestegen. Veel beginnende houders blijven zitten met vragen, want ook op internet is er weinig over deze soort te vinden. Zeker in het Nederlands is de informatie schaars. Een handboek over deze exotische huisdieren kan dan ook niet uitblijven.
In dit boek wordt op een laag niveau de huisvesting, verzorging en voortplanting doorgenomen, zodat ook de beginnende houder gemakkelijk door het boek heen leest. Boordevol informatie en leuke foto’s, een lijstje met geschikte snacks. Alles komt voorbij.


cover1


ISBN
                          –
NUR                           431 – Huisdieren

Uitvoering                 Hardcover
Uitgever                     Brave New Books

Prijs                            –
Gepubliceerd op         Verwacht eind 2018!

Inzien                         –
Bestellen                    –

Nu onderzoek meer beschikbaar is en deze bijzondere huisdieren steeds populairder worden, is een boek dat dieper op de materie wel op zijn plaats. Met geverifieerde referenties zal dit boek diep in gaan op de oorsprong van de soort, verschillende manieren van huisvesting, de voortplanting en bijkomende risico’s en nog veel meer. Onder andere het ‘Raw feeders diet’ komt hier in voor alsook een volledig hoofdstuk over het natuurlijk ofwel bio actief huisvesten van deze dieren.
Waar het eerste boek voornamelijk de basis werd behandeld, is dit boek meer geschikt voor de gevorderde houder.